top of page

Buiten Slapen

 

Omdat wij het kind, de veiligheid en gezondheid centraal stellen, vinden wij het van belang dat alle kinderen dagelijks buiten komen. Daarom leggen we baby’s (alleen met toestemming van de ouders) ook buiten te slapen. 


Waarom?

In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: Buiten slapen is gezond! Ook in het noorden van Nederland sliepen kinderen in het begin van de vorige eeuw vaak buiten. Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Ook de ‘moeilijke’ slapers! Buiten slapen zorgt in die gevallen voor beter uitgeruste kinderen! 


Buiten slapen en natuurbeleving

Buiten slapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! En deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld.

In een buitenbedje hebben kinderen volop gelegenheid om te kijken naar de wolken, de blaadjes en te luisteren naar de geluiden van buiten. Ook maken ze kennis met veranderende weersomstandigheden: Het zonnetje op hun huidje en de wind over hun wangetjes.

 

Het buitenbed is getest en goedgekeurd volgens de laatste eisen en voldoet aan het Warenwetbesluit Kinderbedden en -boxen in de kinderopvang. Het bed biedt voldoende zicht om de slapende kinderen te blijven observeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page