top of page
Activiteiten
 

BSO de Blokkendoos werkt met diverse leeftijdsgerichte (thema) activiteiten waardoor er elke week weer leuke activiteiten gepland staan.

Doormiddel van kindparticipatie hebben de kinderen inspraak over de invulling van de activiteiten. Zo bieden we een gevarieerd aanbod van activiteiten.  Kinderen mogen kiezen of ze deelnemen aan de activiteiten of zich vermaken met ander spelmateriaal

.

Het doel van de activiteiten is de kinderen te stimuleren en kennis te laten maken met nieuwe dingen. Hun eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De kinderen worden op verschillende manieren geprikkeld en geboeid om nieuwe dingen te ontdekken.

Tijdens  de schoolvakanties  zijn er ook leuke activiteiten en uitjes met een bepaald thema. Deze vakantieplanning wordt voor de vakantie naar de ouders doorgemaild en wordt op de groepen opgehangen.

Enkele voorbeelden van de BSO activiteiten:

- Creatieve activiteiten; knutselen met verschllende materialen, schilderen, tekenen, sieraden maken, digitale fotografie

- Muziekale activiteiten; Bij de muziek activiteiten zijn de kinderen met name bezig met muziek en zang. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld liedjes zingen of rappen,  the Voice, en muziekale bewegingactiviteiten zoals dansen.

- Expressie actieiveiten; De expressie activiteiten staan in het teken van theater en media. De activiteiten die je hierbij kan verwachten zijn bijvoorbeeld: poppenkast, clownerie, mime, improviseren, musical, fil maken, lipdub, stand up comedia, moppen tappen.

- Bewegingsactiviteiten; een leuke (thema)speurtocht, apenkooi, stopdans 

- Kook en bak activiteiten; samen koken en bakken. Er komen verschllende gerechtjes aan bod. Daarnaast komt een gezonde leefstijl en gezonde voeding aan bod.

- Sport en spelactiviteiten

Naast de kinderen gericht kennis te laten maken met verschillende sporten is er ook aandacht voor allerlei spellen (zoals levend stratego, pokomon spel, verstoppertje, tikkertje, estafette, vlagverovertje en nog veel meer). 

- Groene activiteiten; bijhouden van de BSO groententuin, fruit plukken of noten rapen,  lekker de natuur in, hutten bouwen, strandjutten (Lithse Ham) of op zoek naar verborgen schatten in de grond met een metaaldetector of lopen over het blote voetenpad of een natuur mandala maken.

- Zwemles onder BSO tijd

- Vrij spel/ Relaxen en Chillen of gewoon gezellig kletsen met elkaar

Er zijn op iedere groep diverse speelhoeken en een relaxhoek waar kinderen kunnen relaxen of een boekje lezen. 

- Mogelijkheid om huiswerk te maken

Enkele voorbeelden van uitjes

- Naar de speeltuin

- Naar de bossen

- zwemmen / zwem vierdaagse (alleen voor 7+ en in het bezit van diploma A en B)

- Excursie naar een molen

- Excursie naar het hondenasiel.

- excursie naar diverse sportverenigingen

- workshops

- schaatsen

- bowlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page