top of page

Agenda voor kinderen

In samenwerking met diverse partijen bieden we een leuk aanbod kindercursussen en workshops. 

 

Ook in deze corona tijd zijn er leuke activiteiten (met inachtneming van de maatregelen) Deze activiteiten vinden op dit moment allemaal buiten plaats. Alle kinderen, ook kinderen die niet op de buitenschoolse opvang zitten, kunnen gebruik maken van het aanbod kindercursussen en workshops. Deelname aan een activiteit is op eigen risico en een activiteiten gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. 

Door het deelnemen aan een cursus of workshop kunnen kinderen zich breed ontwikkelen en kennismaken met activiteiten op verschillende gebieden en zo hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Denk hierbij aan dans, muziek, sport, beweging, ontspanning, natuur, creativiteit , educatie en nog veel meer! Alle workshops/ activiteiten worden aangeboden door ervaren pedagogische medewerkers en/of docenten.

Hou deze agenda goed in de gaten, want het aanbod en planning wisselt regelmatig!

Lentebingo

2021_lentebingo.jpg

Erop uit in de natuur

 

Buiten spelen wordt extra leuk met deze lente Bingo. Want in de lente is er zoveel leuks om te ontdekken. De eerste zonnestralen, vogeltjes die buiten fluiten, lammetjes die springen in de wei.

 

Hoe werkt de Bingo?

Voor deze Bingo hoef je niet naar een bepaalde plek, heel veel items op deze bingo kun je bijna overal wel vinden. Loop een rondje door de wijk, ga wandelen in het bos of loop langs de weilanden.

Eenmaal buiten ga je samen op zoek naar de items die op de kaart staan. Je kunt ze eventueel afstrepen met een pen of nog leuker, afstrepen met een takje met wat modder! Zijn de kinderen al wat ouder, print dan meerdere bingokaarten uit op onze website en laat ze er een wedstrijdje van maken (horizontaal, verticaal, diagonaal) De eerste die de kaart helemaal vol heeft, heeft Bingo en gewonnen.

Je kunt ook een soort speurtocht van deze kaart maken. Neem dan een kaart en een pen of potlood mee naar buiten. Ga naar een leuke plek en ga alles wat op de kaart staat tellen. Hoeveel narcissen kom je tegen, en hoeveel lammetjes? Zie je de vogeltjes al bezig met hun nestje of misschien zelfs wel een gebroken eitje van een vogeltje wat is uitgekomen? Als je zoekt tussen de bladeren, hoeveel lieveheersbeestjes kom je dan tegen? Degene die overal het meeste van geteld heeft, heeft gewonnen.

Natuurlijk ook leuk om de bingo te combineren met een gezellige familie picknick.

Meer bingokaarten nodig, hier kun je ze downloaden

Veel speurplezier!

Groetjes, team de Blokkendoos

bottom of page